Skydive in Jurien Bay, Perth

//Skydive in Jurien Bay, Perth

Skydive in Jurien Bay, Perth

Ja ja, daar ging ik dan. Skydiven in Jurien Bay, naar eigen zeggen ‘World’s Most Beautiful Beach Skydive’. Ik moet eerlijk zijn, normaal zou ik dit niet zo snel doen (Ik hou niet zo van hoogtes). Maar hey, aangezien ik toch een bucket list aan het afwerken ben door hier in het prachtige Australië te zijn, waarom niet? Lekker even uit je comfort zone, doe is gek!

Aangezien Skydive Jurien Bay 7 dagen per week is geopend –en een afspraak dus zo is gemaakt- zo gezegd, zo gedaan. Om 08.15 uur s’ochtends werden we opgehaald in Perth. Een busje kwam voorrijden, lekker op tijd. En daar gingen we dan, op naar Jurien bay!

Een kleine 2,5 uur later waren we dan eindelijk daar. En gek genoeg, sloegen de zenuwen er nog steeds niet in. Het papierwerk werd vrij snel geregeld en vervolgens mochten we de instructie video gaan bekijken in een apart kamertje. Niet veel later werden we in onze harnassen gehezen!

Helaas hadden wij die dag geen strak blauwe lucht, in tegendeel. Het was zo erg bewolkt, dat we even moesten wachten. Zij moeten namelijk wel een beetje zicht hebben, om goed op het strand te kunnen landen. Niet veel later ging daar dan toch het eerste groepje er vandoor met de bus naar het vliegveld. Voor mij nog eventjes geduld; ik mocht met my friend op de volgende ‘vlucht’ aangezien wij voor de 14.000 feet hadden gekozen.

En daar was het dan toch ineens onze beurt, niet lang wachten later. We werden eerst even naar het strand gebracht om de rest te zien landen, en toen werden wij naar het vliegveld gebracht. Wij hadden ditmaal geluk, wij hadden het vliegtuig voor onszelf! En dan ineens gaat alles heel snel…

Met mijn benen al uit het vliegtuig hoorde ik: “Are you ready?”. Ik weet dat ik nog iets heb geschreeuwd van “O my god”, en niet veel later vielen we het vliegtuig uit. Het enige wat ik kan zeggen is: WAUW. Het is even een seconde van fear wat er over je heen komt wanneer je het vliegtuig uit springt, maar de free fall is géweldig. Ik sprong van 14.000 feet, dus ik had een free fall van een minuut. Serieus; alsof je ineens kan vliegen! En dan, het moment dat de parachute uitgaat en het prachtige uitzicht hebt van Jurien Bay.. Ja, tot nu toe was dit het beste wat ik heb gedaan in Perth. Hell, dit gaat voor mij de boeken in als één van de beste dingen die ik ooit heb gedaan!

Conclusie: hoe bang je ook bent, hoe een hoogtevrees je ook hebt. Dit moet je een keer gedaan hebben! Wat een kick, en wat een ervaring rijker. Tip: koop absoluut het filmpje én de foto’s. Zo kan je nog duizenden keren genieten van jou skydive, en je vrienden en familie natuurlijk ook 😉

2018-09-10T09:31:00+08:00 November, 2nd 2015|